Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 ok, amiért Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nem minden idők legjobbja [GOAT] a futballban

Az elmúlt évtized legjobb részében két név uralta jobban a világ futballját (fociját), mint bármelyik másik; Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Ezek a nagy riválisok számtalan futballrekordot döntöttek meg, őrülten sok gólt szereztek, és egészen a nagyszerűségig lökték egymást annak ellenére, hogy két nagyon különböző futballistaról van szó, akik két nagyon eltérő stílust játszanak két nagyon eltérő szerepben két különböző klubnál. Az egyetlen dolog, ami igazán összeköti a kettőt, az a képességek óceánja, amely elválasztja őket a világ többi játékosától. Nem kérdéses, hogy a duó a futball mindenkori nagyjainak panteonjába tartozik-e többé. Bár a minden idők legjobb labdarúgójának meghatározására irányuló erőfeszítések nemzedéki elfogultságnak vannak kitéve, meg kell jegyezni, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem egyénileg, sem együttesen nem minden idők legjobb futballistája(i) a következő okok miatt;

Cristiano nem a legjobb „Ronaldo” a játékban: a pályán és azon kívül elért páratlan teljesítménye ellenére Cristiano Ronaldót még mindig nem tartják a legjobb Ronaldónak, aki játszott. Ronaldo de Assisi (más néven Ronaldinho) és Ronaldo de Lima (a jelenség) a másik „Ronaldos”, akiknek legendás támadóképességét gyakran Cristiano Ronaldóéhoz hasonlítják. Ronaldo de Lima robbanékonyabb és teljesebb csatár volt, aki valószínűleg a "világ legjobb csatára" lett volna, ha sérülésmentes maradt volna labdarúgó-karrierje során, míg Ronaldinho volt az a szórakoztató, aki csúcsán folyamatosan lenyűgözte a futballvilágot. . Cristiano Ronaldo jobb, mint a többi „Ronaldó” az évek során eltelt választókerület, a fenomenális gólszerzési arány, az általános erőnlét és a hosszabb karrier (a sérülések alacsony aránya miatt), de a puszta ügyesség, a robbanékonyság, a kiváló technikai képességek és a ' wow" tényező, a két "Ronaldo" jobb Cristiano Ronaldónál.

Lionel Messi nem a valaha volt legjobb argentin játékos: jól ismert tény, hogy ahhoz, hogy egy futballista a világ valaha volt legjobbja legyen, hazája valaha volt legjobb futballistájának kell lennie, és sajnos Lionel Messi nem mindkettő. . Lionel Messi nem a legjobb Argentína futballista. Ez a megtiszteltetés Diego Armando Maradonát illeti. Maradona (akit széles körben a valaha volt egyik legjobb futballistaként tartják számon) egy futballlegenda, aki Argentínát világbajnoki győzelemre és S.S.C.-re inspirálta. A Napoli (az olasz labdarúgó-bajnokságban) története első és második bajnoki címét [Scudetti] szerezte meg. Ő a világ legkétségesebb góljának ("Isten keze") és az évszázad FIFA góljának szerzője. Argentínában gyakorlatilag kultusz uralkodik a játékos körül. Diego Maradona (és Pele) az illusztris dél-amerikai nemzet etalonja, amikor egy új sztár érkezik a blokkba. Tehát, míg Messi elkápráztatta az európai porondot, mérföldkőről mérföldkőre haladt át, és rengeteg díjat szedett össze, honfitársai az ország valaha volt második legjobb futballistájaként tartják számon.

Mindkét játékos még soha nem nyerte meg a világbajnokságot: bár a modern UEFA Bajnokok Ligája utolsó fordulói minőségileg vetekednének a FIFA-világbajnoksággal, és a világ minden tájáról érkező tehetségek egyre inkább az elit kevesek kezében összpontosulnak, a világ A kupa továbbra is jelentős szimbolikus értéket őrzött négyévente megrendezésre kerülő versenyként, amely az egyik nemzet legjobbjait állítja szembe egy másik nemzet legjobbjával. Nem titok, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo még soha nem nyerte meg (vagy nem inspirálta országukat, hogy megnyerjék) a FIFA-világbajnokságot. Cristiano Ronaldo Európa Kupát (Eb-t) nyert hazájával, Portugáliával, de még soha nem jutott elődöntőbe vagy döntőbe a vb-n, míg Lionel Messi a 2014-es világbajnokság elődöntőjében és döntőjében is legyőzött. hazája Argentína végül kikapott Németországtól. A világ (és Messi) megdöbbent, amikor a legjobb játékosnak választották, és a torna Aranylabdájával tüntették ki. Lionel Messi háromszoros második helyezett a Copa America-versenyen Argentínával. A legtöbb futballista, mint Zinedine Zidane, Pele, Diego Maradonna, Ronaldinho, Ronaldo de Lima stb., akiket gyakran a világ valaha volt legjobb futballistájaként emlegettek, mind meghatározó szerepet játszottak a végül megnyert világbajnokságon. Ugyanez jelenleg nem mondható el Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról.

Nem ők a futball valaha volt legjobb góllövői: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo hatékony, eredményes és fenomenális góllövők, akik elképesztő meccsenkénti gólaránnyal büszkélkedhetnek, de nem tartoznak a futballtörténelem öt legjobb góllövője közé. Egyikük sem szerzett 700 gólnál többet pályafutása során, így nem lehetnek olyan nagyszerű játékosok társaságában, mint Pele, Romario, Josef Bican, Puskás Ferenc (a FIFA góllövődíja van róla elnevezve), Gerd Muller. Ezeknek a legendás játékosoknak a gólaránya lenyűgözőbb, mint Lionel Messié és Cristiano Ronaldoé, tekintve, hogy labdarúgó-pályafutásukat a 800-as években szerzett gólokkal fejezték be. Tehát ha a gólszerzés az, ami a labdarúgókat naggyá teszi, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, akik jobb játékosokkal büszkélkedhetnek jobb gólokkal, nem lehetnek minden idők legjobb labdarúgói.

Mindkét játékost megvádolták azzal, hogy bűnözők: mindkettőjüknek adófizetési problémái vannak a spanyol hatóságokkal (az ország, ahol élnek és játszanak), ezért bűnözőknek számítanak. Egy hosszadalmas tárgyalás után, amely nagy nyilvánosságot kapott kiemelkedően tehetséges sportolói státusza miatt, Lionel Messit (és édesapját) bűnösnek találták abban, hogy nem fizette be a spanyol kormánynak az adóját, súlyos pénzbírsággal és két év börtönre ítélték. azóta beleegyezett, hogy 21 hónap felfüggesztett börtönbüntetés helyett megemelt pénzbírságot fizet). Tárgyalása, bűnös ítélete, pénzbüntetése és (felfüggesztett) ítélete csorbította a hitelességét erkölcsileg derék sportolóként, aki nem tud rosszat tenni, valamint futballklubja (FC Barcelona) hitelét. Cristiano Ronaldo ellen adóelkerülés miatt is nyomoznak a spanyol hatóságok, lehet, hogy bíróság elé állítják (vagy nem), súlyos pénzbírsággal sújtják, és felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Összességében túl sok büntetőt kapott: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo generációjuk legnagyobb góllövői. Obszcén sok gólt szereznek egy futballszezonban, de az összes lőtt gól közel fele mindkét játékos büntetőből született. A labdarúgásban a tizenegyesek a legegyszerűbb módja a gólszerzésnek, mert csak a kijelölt büntetőt és egy kapust kell legyőzni. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, lévén a saját klubcsapatuk kijelölt büntetői, mindig végrehajtanak minden nekik vagy csapattársaiknak megítélt büntetőrúgást, ezzel növelve gólszámukat. A 2013/2014-es angliai futballszezonban Luis Suarez, a Liverpool FC játékosa (mielőtt az FC Barcelonához igazolt, hogy Lionel Messi csapattársa legyen) megnyerte az angol bajnokság legmagasabb góllövőjének díját, és Cristiano Ronaldóval megosztotta az európai Aranycipő-díjat. 33 meccsen 32 gólt szerzett nyílt játékban, egyetlen büntető nélkül. Ez egy olyan rekord, amelyet Lionel Messi és Cristiano Ronaldo még nem tart.

A futball legértékesebb klubjaiban játszanak: Messi és Ronaldo olyan szuperklubokban játszik Spanyolországban, ahol a felső csapatok kalappal szereznek gólokat. A második évezred új pénzügyi rendje sajnos megszületett a modern szupercsapat lényegében a kiszámíthatóság egy bizonyos formáját megteremtő hazai és kontinensbajnokságban egyaránt. Lionel Messi a spanyol FC Barcelonában, míg Ronaldo szintén a spanyol Real Madrid CF-ben játszik. Az FC Barcelona és a Real Madrid CF rendkívül gazdag és domináns futballklubok, amelyek megengedhetik maguknak, hogy megvásárolják és felhalmozzák a világ legjobb és legdrágább futballtehetségeit, így Messit és Ronaldót mindig világklasszis játékosok veszik körül és segítik a dominálásban. kontinentális klubfutball, ezzel növelve nemzetközi profiljukat. Mindkét klubnak mindig rengeteg világklasszis áll a rendelkezésére, ami a hazai (spanyol La Liga) és a kontinens (UEFA Bajnokok Ligája) labdarúgó-versenyek teljes uralmához vezet.

A modern korban való játék előnyei: Szinte lehetetlen összehasonlítani a különböző korok játékosait egy olyan játékban, amely az évek során sokat változott. Olyan nagyszerű labdarúgók, mint Puskás Ferenc, Alfredo di Stefano olyan korszakban játszottak, amikor a játékot felismerhetetlenül lassabban játszották, mint a modern korban. Ettől még nem kevésbé nagyszerűek Lionel Messinél és Cristiano Ronaldónál. A jelenleg játszott játék megváltozott a játékszabályok, valamint a gyártott és használt focilabdák minőségének változásai miatt. A modern kor játékosai is fittebbek, gyorsabbak és erősebbek, mint valaha, de a játékosok (főleg a védők) technikailag gyengébbek, mint valaha. A Bajnokok Ligája kilencvenes évekbeli kibővítése is előnyt jelent a modern játékos számára: a csoportkör megléte olyan hibahatárt tesz lehetővé, amely az 1995 előtti kiütéses tornán egyszerűen nem létezett. Soha nem volt ilyen egyszerű a támadók számára – Lionel Messi és Cristiano Ronaldo valószínűleg soha nem lőtt 40-60 gólt egy szezonban az 1980-as években, amikor a játékszabályok és a használt futballjátékok nem szolgáltak a támadók (csatárok) számára, és a védők/védők hemzsegtek. világszínvonalú tehetségekkel.

Részei a futball gazdag történelmének: saját nemzeti tapasztalatainkon keresztül szemléljük a játék történetét, vagy legalábbis egészen a modern korig, ahol minden hétvégén megnézhetjük a spanyol bajnokságot, Messit és Ronaldót. Érdemes emlékezni arra, hogy az 1970-es években, sőt az 1980-as években Európa nagy része csak saját válogatottja Európa-kupa- és UEFA-kupa-meccseit nézte. Szóval, itt van egy kis javaslat; Ha legközelebb Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo lélegzetelállító gólt szerez, és valaki a Twitteren azt sugallja, hogy a vita véget ért (a legjobb futballistaról), menjen a YouTube-ra, és töltsön el tíz percet Diego Maradona, Johan Cruyff, Pele, Ferenc góljainak megtekintésével. Puskás, Roberto Baggio, Eusebio, Alfredo di Stefano és így tovább. Rengeteg zseni volt a játékban, és Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is részei ennek a gazdag futballtörténelemnek.

Generációs és pozíciós elfogultság a futballban: A történelem legnagyobb futballistájára való vadászat olyan, mint a Szent Grál. Minden labdarúgó (sportoló) korának terméke. A labdarúgás más sportágakhoz viszonyított fejlődési megtorpanása miatt, valamint azért, mert nagyon sokféle poszt van, és azokon belül is sok szerep van, nehéz érdemleges beszélgetést folytatni arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája. Mivel a játék fő célja a gólszerzés, a legjobb góllövők, mint például Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, mindig a játék legjobb játékosait tartalmazó lista élén lesznek.

Következtetés; Ne áltasd magad azzal, hogy nem lesz még egy olyan játékos, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo, senki sem gondolta, hogy talál még egy olyan játékost, mint Diego Maradona.

0 Tovább

"Az El Clasico, amiért nincs mit játszani" vagy így mondták

A mérkőzés 4 góllal, 8 sárga lappal, piros lappal és sok vitával ért véget. Elég robbanékony egy tét nélküli El Clasico számára.

Az El Clasico mindig is az egyik legjobban várt futballmérkőzés volt, amelyen az FC Barcelona és a Real Madrid, a bolygó két legnagyobb futballklubja játszik. Az összecsapás nemcsak a klubok ellentétes futballstílusaira korlátozódik, hanem Spanyolország és Katalónia összecsapásának is tekintik. A mérkőzésnek ekkora jelentőséget tulajdonítva mindig is megfelelt a futballrajongók elvárásainak. Az érzelmek felpörögnek a pályán, ahogy fellángolnak az indulatok, és viták és verekedések alakulnak ki. A vasárnapi El Clasicót már a kezdete előtt nyirkos eseménynek minősítették, mivel a Barcelona már megnyerte a bajnokságot, míg a Real Madrid óvatosan készült a Bajnokok Ligája döntőjére. A legtöbb szurkoló csak azért várta a focimeccset, mert Iniestának ez volt az utolsó Clasicoja. Mások is emlékeztettek arra a tényre, hogy a Barcelona veretlen maradt a bajnoki és kupaszezon eddigi során, és egy vereség azt jelentené, hogy a teljes szezont nem sikerül veretlenül futnia.

De az a nyirkos El Clasico beszéd porrá változott, amikor a Barcelona korán megszerezte a vezetést Luis Suarez révén, aki tökéletesen összekapcsolódott egy Sergio Roberto kereszttel. A Real Madrid hamarosan egyenlített, amikor Cristiano Ronaldo csatlakozott Benzema fejes passzához, amelyet Toni Kroos állított be. Mindkét csapat továbbra is veszélyeztette egymás kapuit, miközben bal- és jobboldali helyzetek alakultak ki. Ronaldo egy sérülést is szerzett, ami miatt a félidő hátralévő részében kapálózott. A 40. perc végére a Real Madrid két védője kapott sárga lapot, a barcelonai Messi és Saurez is. De az igazi vita akkor kezdődött, amikor a játékvezető nem vette észre Gareth Bale szörnyű kihívását Samuel Umtitivel szemben, ami miatt egyenesen piros lapot kellett volna kapnia.

A dolgok hamarosan felforrósodtak, ahogy közeledett a félidő. A Real Madrid balszélső támadása során Marcelo és Sergio Roberto összecsapott. Utóbbi hűvösen veszített, és Marcelo arcába vágta az öklét. A játékvezető jól látta ezt az összecsapást, és a félidő szünetében egyenes pirosat mutatott Robertónak. Ez azt jelentette, hogy a Barcelonának az egész második félidőt le kellett játszania, egy emberhátrányban.

Míg a Barcelona 10 főre csökkent, a Real Madridnak Ronaldót kellett lecserélnie az első félidőben bekövetkezett sérülése miatt, amely bedagadt a bokája. A félidőt a Real Madrid uralta, de nem sok helyzetet tudott kialakítani. A Barcelona ismét megszerezte a vezetést, Messi Suárez passzából betalált. A Real Madrid játékosai heves tiltakozást kaptak, amikor Saurez szabálytalanságot követett el Varane-nel az élen a kapuig, de megúszta. A Real Madrid küzdött az egyenlítésért a 10 fős Barcelona ellen, Gareth Bale pedig a 72. percben kiegyenlítette az egyenlítést.

A Barcelona továbbra is támadott, mert Lionel Messi szuper erőfeszítését Navas gyönyörűen védte. Messi ismét közel került a gólhoz, amikor egy csavart lövése csak a kapufa mellett érkezett. A Real Madrid is kezdte kihasználni a 10 fős Barcelonát. Marcelót buktatták a Barcelona tizenhatosán belül, de a játékvezető ismét ellentmondásos jelzést adott, mivel a Real Madridot megtagadták a tiszta tizenegyestől. A Barcelona egyértelmű mentőövet adott, továbbra is ellenállt a Real Madrid minden előrelépésének, és ragaszkodott kedves életéhez. Nelson Semedo irányította Coutinhót, hogy átvegye Roberto pozícióját a védelemben, lenyűgözött gyorsasága és állóképessége. Végül Semedo fejessel tisztázta a labdát, amikor a játékvezető lefújta az utolsó sípot.

Andres Iniesta utolsó El Clasico-ja korán felrobbant, és beváltotta a számlát. Taps volt körös-körül, és a Maestro megtette az utolsó meghajlását.

A sok vita és rossz játékvezetői döntés ellenére mindenki elégedett volt az eredménnyel. A Barcelona menedzsere, Ernesto Valverde később felkiáltott, hogy fájt volna, ha a nyeretlenségi sorozatot megszakítja a Real Madrid, így a döntetlen igazságos és elfogadható eredmény. Ahogy mondani szokás, a döntetlen is veretlenséget jelent. Mindenki, aki látta a vasárnapi El Clasico-t, egyetért abban, hogy a játékosok úgy léptek pályára, mintha minden forogna kockán, ellentétben azzal, hogy semmi sem az.

 

0 Tovább

Van Mo Salah-nak esélye az Aranylabdának elnyerésére?

Ez a kérdés sok futballrajongót foglalkoztatott, miközben szemtanúi voltak a 25 éves egyiptomi támadó teljesítményének a szezon során. Sir Alex Ferguson egyszer azt mondta, hogy az Inside Forwardok veszélyesebbek, mint a hagyományos csatárok. Úgy tűnik, az egyiptomi megpróbálja bebizonyítani Ferguson kijelentéseinek igazát. Kirobbanó tempójú rohamokat, kivételes erőnléti szintet, rendkívüli lövési pontosságot és élete formáját mutatta be.

Tehát még egyszer: van esélye Mo Salah-nak az Aranylabdának elnyerésére? Még nem egészen!

Az ok meglehetősen egyszerű: a Liverpool csapatként még nem nyert ezüstérmet ebben a szezonban. Szóval ez számít? Dehogynem. Minden hőstett ellenére a csapat az UEFA Bajnokok Ligáján kívül egyetlen nagyobb versenyen sem volt sikeres. A Liverpool 5-2-re megnyerte az elődöntő első mérkőzését az AS Roma ellen. Salah ismét nagy szerepet játszott régi klubja tönkretételében, hiszen 2 góllal és 2 gólpasszal zárta a mérkőzést. Hét gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában az elődöntőig vezető 7 meccsen. A Premier League-szezonban végig a megszokott csatárformát mutatta. De hacsak a Liverpool nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, az álma, hogy elnyerje az Aranylabdát, csak álom marad.

De a dolgok nem mindig az egyiptomiak forgatókönyve szerint alakultak. A Premier League-be először a Chelsea-vel lépett be, amely az FC Baseltől vásárolta meg. De csak 13 meccsen tudott pályára lépni és 2 gólt szerzett, mielőtt kölcsönadták az olasz Fiorentinának. Ezután kölcsönadták az AS Romának, aki megvásárolta a Chelsea-től egy teljes átigazolásért. Jelentős sikereket ért el a klubnál. A Liverpool aztán a 2017–2018-as szezon kezdete előtt vásárolt a Romától. A szakértők közül sokan kétségüknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy Salah képes lesz-e felvenni a Premier League-be. De most mindegyiket elhallgatták, tekintettel teljesítményére és puszta támadóképességére.

Salah segített Egyiptomnak kijutni a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra, ami az 1990-es világbajnokság óta először szerepelt. Egyiptom gólkirálya lett a selejtezőtornán, és mindkét gólt szerezte a Kongó elleni nagyon fontos meccsen. Ebben a szezonban eddig 43-szor volt eredményes a Liverpool színeiben, és egyetlen szezonban csak Ian Rush mögött van a klub minden idők legjobb góllövőlistájában.

Mo Salah-t már a Profi Labdarúgók Szövetségének év játékosaként választották. Reméljük tehát, hogy a Liverpool megőrzi lendületét, és felveszi jelenlegi formáját az AS Roma elleni visszavágón.

0 Tovább

6 ok, amiért Georgia megnyeri a nemzeti bajnokságot

A 2017-es Georgia Bulldog futballszezon évek óta a program egyik legjobb szezonja volt. Nick Chubb, Sony Michel, Lorenzo Carter és Davim Bellamy, valamint a Butkus-díjas Roquan Smith által vezetett Dawgok sok ölelést éltek át, például elfoglalták a South Bend uralmát, lerobbantották a Gatort Floridából, elhódították a SEC-bajnokságot, és végül megszerezték. hogy Pasadenában érezze a rózsák illatát. Végül a csúcsokkal teli szezon a legalacsonyabb mínuszokkal végződött – néztük, ahogy DeVonta Smith 41 yardos passzban húzott Tua Tagovailoától, hogy legyőzze Georgiát a nemzeti bajnokságban. Bár a 2017-es szezon borzalmasan végződött, Athénban nagyok a remények, és sok oka van a Dawg rajongóinak, hogy bizakodóak legyenek a 2018-as szezont illetően. Íme, hat ok, amiért a Georgia Bulldogs visszapattan, és befejezi munkáját 1980 óta az első nemzeti bajnokságon.

1. Toborzó osztály
Kirby Smart egy küldetést teljesített a 2018-as osztály toborzási nyomvonalán. Az ő hét, ötcsillagos osztálya volt a legtöbb az országban, és segített Georgiának megszerezni az ország legjobb osztályát. Tizenegy olyan játékos szerepelt benne, akik a középiskolából az első három helyen szerepeltek a megbecsült pozíciójukban, és ebből négy olyan játékos szerepelt, akik az első helyen szerepeltek. A 2018-as év klasszisa az ország első számú gárdájából, Jamaree Salyerből, az első számú külső linebackerből, Adam Andersonból és az első számú kettős fenyegetettségű hátvédből állt, akinek sokak szerint a legjobb játékosnak kellett volna lennie Justin Fieldsben. Zamir White, a nemzet legjobb irányítója szintén szerződtetett, de kihagyja a 2018-as szezont, miután az előszezoni edzéseken megszakította az ACL-jét. Más nagy neveknek, mint például a második számú defensive back, Tyson Campbell, és a második számú külső beállós, Brenton Cox is érdemes korán és gyakran játszani. A Georgia történetének csúcskategóriája nem csak a 2018-as végzős osztály által hagyott lyukak betömésére képes, hanem még sok minden másra is.

2. Támadóvonal
A támadósor erős része volt Georgia 2017-es futamának, így nehéz elképzelni, hogy jobb lesz. Jobb lesz és jobb is. a Dawgs első körös veresége Isaiah Wynn a Patriotsnak, de a másodéves Andrew Thomas készen áll arra, hogy átcsússzon a bal oldali tackle pozícióba. Igazi újoncként mind a tizenöt meccsét a Dawgs jobb tackle-ben kezdte, és helyt tudott állni. Minden más pozíciót meg lehet szerezni, bár úgy tűnik, minden pozícióban van néhány határozott élmezőny. Ben Cleveland lesz a kezdő jobb gárda, hacsak nem történik valami váratlan. Tavaly az alapszakasz Auburn meccsén megszerezte ezt a helyet, és soha nem nézett vissza. 6'7 340 fontnál nehéz nagyobb lenni Big Bennél, igaz? Rossz. 6'8 350-nél Isaiah Wilson abszolút emberhegy, és úgy tűnik, ő az éllovas a megfelelő tackle helyért. Wilson a 2017-es osztály 5. számú támadója lett, de tavaly a Georgia hőségével küzdött. Kiigazodott, és keresi, hogy ismertté tegye a nevét. Jelenleg a középpontban Lamont Gaillard áll. Gaillard nagyon masszív blokkoló, és folyamatosan probléma nélkül juttatja a labdát a hátvédhez. Ha a centered nem nagyon hívják a nevét, akkor valamit jól csinál, és ez Lamont Gaillard esetében is így van. Talán a legszélesebb körben nyitott pont a vonalon a baloldali őr. Kendall Baker veszítenivalója azonban. Baker 6'5 310 font idősebb. Tapasztalata hasznos lesz egy fiatal, de tehetséges és erős támadósor számára. Ha az egyik kezdőötös nem teljesít, vagy elesik, rengeteg fiatal srác, például a korábbi ötsztár Cade Mays és Trey Hill készen áll a játékra. Az átlagos induló várható súlya 325 font, tehát sok hús van az athéni háti istállónak, ami mögött megfuthat.

3. "Egyszerű ütemezés"
Azért mondom, hogy "könnyű", mert a SEC-ben semmi sem könnyű, de Georgia menetrendje nagyon kedvező. Az első héten Austin Peay-vel játszanak, mielőtt Dél-Karolinába mennének a második héten. A Gamecocks csapatot felerősítik arra, hogy otthon a legjobb három csapattal játsszon, de Georgia tehetségfeleslege bőven elegendőnek bizonyul a Gamecocks gondozásához. A harmadik héten egy újabb cupcake Közép-Tennessee-vel, mielőtt Missouriba utazna, hogy megmérkőzzön a Tigersszel. Mizzou talán az ország legjobb hátvédje Drew Locke-ban, de mivel nincs körülötte csapat a labda mindkét oldalán, Georgia különösen a lövészárokban és könnyen beszáll. Ez egy nagyszerű teszt lesz a fiatal középiskolások számára, és nagyszerű tanulási élmény lehet. Az ötödik héten Tennessee érkezik a városba. A Tennessee problémái mélyebben gyökereznek, mint az edzői stábjuk, ezért számíts egy újabb nagy Georgia győzelemre. Vandy Vandy a hatodik héten. A hetedik héten a dolgok kezdenek kicsit bonyolultabb lenni. A Dawg-ok a Death Valley-be utaznak, hogy szembenézzenek az LSU tigriseivel. A Death Valley mindig nehéz hely a játékhoz, de Georgia 2017-ben megmutatta, hogy bárhol játszhat, és a Dawgnationnek erősnek kell lennie, mivel ez lesz a 2018-as hotspot játék. Ezt a Dawgs nyeri meg. Szóval Georgia a nyolcadik hetében 7-0-ra megy, mielőtt Jacksonville-be megy. Florida jobb lesz, mint 2017-ben volt, de helyzetük nagyon hasonlít Tennessee-hez, és ismét a Dawgs-ba esnek. A Kentucky egyszerűen nem tud felmérni Georgiával a pályán. Az Auburn az egyetlen csapat Georgia menetrendjében, amely a tehetségek szempontjából képes megmérkőzni velük. A nagyobb mélység és az Athénban megszerzett hazai pályaelőny miatt a Dawgs előnyben részesül. Az alapszakasz utolsó két hete az UMass és a Georgia Tech, így két könnyű győzelem szükséges az alapszakasz lezárásához. Ha a Dawg-ok egészségesek maradnak, nehéz azt látni, hogy elveszítenek egy meccset, és gyakorlatilag lehetetlen azt látni, hogy kettőt veszítenek.

4. Összességében tehetségesebb
Georgia nagy tehetségeket és értékes vezetőket veszített el az érettségiig és a draftig, azonban az elmúlt néhány év erős toborzása készen áll az újratöltésre. Rengeteg belső linebacker van készen arra, hogy pótolja Roquan Smitht. Deandre Walker és Jonathon Ledbetter, valamint az újonc Brenton Cox készen állnak arra, hogy átvegyék és esetleg javítsák a Lorenzo Carter és Davim Bellamy által hagyott lyukakat. A másodlagos Dominick Sanders, Malkom Parrish és Aaron Davis helyére olyan fiatalabb, de tehetségesebb játékosok lépnek, mint Richard Lecounte, Tyson Campbell, Tyree Mcgee és Deangelo Gibbs. A jövőbeli első körös Deandre Baker sarokban marad. Támadásban az igazi másodéves Jake Frommnak egy éve lesz az öv alatt, és több fegyvere lesz, ahogy Demetrius Robinson csatlakozik a már megrakott fogadó alakulathoz, amelyben Terry Godwin és Mecole Hardman szerepel. A történelem legjobb futópárosa most az NFL-ben szerepel, de a futójátékban nem lesz bukás. Deandre Swift már megmutatta, mire képes, Elijah Holyfield pedig arra vár, hogy megmutassa, mire képes. A fent említett támadósor hatalmas lyukakat ad ezeknek a hátsóknak. Valószínűleg ez lehet a legtehetségesebb csapat papíron Georgia valaha is.

5. X-Faktorok
Minden csapatnak megvannak a titkos fegyverei, beleértve Georgiát is. A Dawgsnak három olyan játékosa van, akik szoros mérkőzéseken előnyhöz juttathatják őket. James Cook egy gyors és robbanékony irányító. Az 5'11 190 font visszaadása négycsillagosként jött be a 2018-as osztályban, és óriási lökést ad Georgia támadójátékának a söpréseivel és a labda elkapásával a hátsó pályán. Nagy fenyegetést jelent majd a játékban, aki segíthet a támadásban a szoros, küzdelmes meccseken. Georgia 2017-es sikerének nagy részét is visszaadja Rodrigo Blankenshipben. Hot-Rod gyakorlatilag automatikusan lőtt mezőnygólokat tavaly, és huszonhárom próbálkozásából húszat hozott egy ötvenöt yardot a Rose Bowlban, ami láthatóan elindította Georgia visszatérését. A Dawgs profitál majd Blankenship mezőnygóljaiból, valamint a mély kickoffjaiból. A Georgia a kettős fenyegetettségű hátvédet, Justin Fieldst is behozta. Justin Fields nem a mindennapi kettős fenyegetés hátvédje. 6'3 230 fonttal 4,5 yard alatt fut. Ami Fieldst választja el a többi kettős fenyegetéstől, az a karja. Elit 11 MVP-t nyert, amikor egyetlen interceptiont sem dobott, és csapata drive-jainak hetven százalékában szerzett touchdownt olyan eseményben, amelyet nem tudott megbirkózni. Speciális karja és speciális lábai szikrát teremtenek a Georgia offense számára, amikor szükség lesz rá.

6. Motiváció
A 2017-es szezon a "Revenge Tour" becenevet kapta, mivel a Dawgs minden olyan ellenfelet uralt, aki az előző évben legyőzte őket. Georgia most minden csapatnál megkapta a "megtérülését". Az egyetlen csapat, amelyen nem álltak bosszút, az az Alabama Crimson Tide. Nagyon valószínű, hogy Atlantában megmérkőznek a SEC bajnokságért és bejutnak a College Football rájátszásába, és Kirby Smart csapata bőven meg fog erősödni Dawgnation mellett, akinek ismét meg kell töltenie a Mercedes Benz Stadiont. Olyan lesz, mint egy hazai meccs a Dawgs számára, és nagyon nehéz lesz legyőzni őket. Nehéz megmondani, kik lennének Georgia rájátszásbeli ellenfelei, de nem lesznek olyan kemények, mint az Alabama, és mindkét meccsen előnyben kell részesíteni a Dawgs győzelmét. Tegyük hozzá, hogy a motivációval együtt nem kell ismét lemaradniuk a dicsőségtől, és nagyon nehéz lesz legyőzni őket.

A 2017-es Georgia Football idény az évek egyik legjobbja volt, azonban a Dawgs arra készül, hogy 2018-at a Dawg évévé tegye, és ezt a szezont még jobbá tegye.

 

 

0 Tovább

A kiégés és annak szervezeti hatásai: Tanulmány az irodalmi áttekintésről

1. Bemutatkozás
A kiégés a munkahelyi krónikus érzelmi és interperszonális stresszhatásokra adott hosszan tartó válasz, amelyet a kimerültség, a cinizmus és az eredménytelenség három dimenziója határoz meg. Az elmúlt 25 év kutatása megalapozta a konstrukció összetettségét, és az egyéni stresszélményt az emberek munkájukhoz való viszonyának tágabb szervezeti kontextusába helyezi. Az utóbbi időben a kiégéssel kapcsolatos munka nemzetközi szinten bővült, és új koncepcionális modellekhez vezetett. Az elkötelezettségre fókuszálás, a kiégés pozitív ellentéte új perspektívákat ígér a kiégést enyhítő beavatkozásokra. A kiégés társadalmi fókusza, a szindrómával kapcsolatos szilárd kutatási alapok és a munkaterülethez fűződő specifikus kötődései egyértelműen és értékes hozzájárulást jelentenek az emberek egészségéhez és jólétéhez (Maslach, Schaufeli és Leiter, 2001).

A probléma megfogalmazása és a tanulmány indoklása
A foglalkozási stressz és a munkahelyi kiégés egy feltörekvő fogalom. Eddig számos kutatás foglalkozott azzal, hogy feltárja a munkahelyi kiégés tényleges hatását a szervezeti teljesítményre. Ez a tanulmány a kiégés különböző aspektusairól eddig végzett jelentős számú kutatás bemutatásával igyekezett pótolni a hiányt. Ez a tanulmány a kutatók, a gyakorlati szakemberek, a döntéshozók, a hallgatók és a különböző érdekelt felek hasznára válna. Ez a tanulmány határozottan kiegészítené a jelenlegi munkahelyi kiégéssel kapcsolatos kutatásokat.

2. A tanulmány célja
Jelen írás célja a munkahelyi kiégés (érzelmi kimerültség és deperszonalizáció) és annak szervezeti hatása közötti kapcsolat vizsgálata. A tanulmánynak elő kell segítenie a további kutatásokat, és ezt a tanulmányt több kutatási témában végzett tanulmány alapján végezzük.

3. Kutatási módszertan
A tanulmány elkészítésének módszertana szakirodalmi felmérés volt. A vizsgálat teljes mértékben a kiégéssel kapcsolatos eddigi tanulmányok összeállításán alapult. A kutatók különböző tanulmányokat gyűjtöttek össze a Burnoutról különböző könyvtáraktól, egyetemektől és könyvesboltoktól. Az irodalom áttekintése során mind az elméleti, mind az empirikus tanulmányokat figyelembe vettük. Összesen 10 tanulmányt gyűjtöttek össze az áttekintéshez.

4. Kiégés
A „kiégés” kifejezést egy olyan pszichológiai szindróma leírására találták ki, amelyet a munkával szembeni negatív érzelmi reakció jellemez a stresszes munkakörnyezetnek való hosszan tartó kitettség következményeként (Maslach és Jackson, 1984; Maslach et al., 2001). A kiégéssel kapcsolatos kezdeti kutatás, amelyet az 1970-es években interjúk, felmérések és helyszíni megfigyelések segítségével végeztek, elsősorban a humánszolgáltatási szakmákban dolgozó egyénekre összpontosított, mint például az egészségügyben, a szociális szolgáltatásokban, az oktatásban és a jogi szolgáltatásokban (Cherniss, 1980; Maslach, 1976, 1979, 1982; Maslach és Jackson, 1982, 1984; Pines és Maslach, 1978; Schwab és Iwanicki, 1982). Az évek során azonban a kiégés figyelemreméltó globális jelentőségű jelenséggé vált, és elismert, hogy a foglalkozások széles körében érinti az egyéneket (Kalliath és mtsai, 2000; Schaufeli és mtsai, 2009). Maslach és Jackson (1986) a kiégést három dimenziónak tekinti, nevezetesen érzelmi kimerültségből, deperszonalizációból és csökkent személyes teljesítményből, amely olyan egyéneknél fordulhat elő, akik valamilyen minőségben emberekkel dolgoznak.

5. A kiégés típusai
Maslach a kiégés három dimenzióját írja le:
Kimerültség: Túlterheltnek érzi magát, érzelmileg és fizikailag egyaránt
Cinizmus: Hideg, cinikus hozzáállás a felelősséghez.
Hatástalanság: Amikor az emberek hatástalannak érzik magukat, egyre inkább az alkalmatlanság érzését érzik
Kimerültség: A kimerültség a kiégés központi tulajdonsága és ennek az összetett szindrómának a legnyilvánvalóbb megnyilvánulása. Amikor az emberek úgy írják le magukat vagy másokat, mint akik kiégést tapasztalnak, akkor leggyakrabban a kimerültségre utalnak.
A kiégés három aspektusa közül a kimerültségről számoltak be a legszélesebb körben és a legalaposabban elemzik. A kimerültség és a kiégés erős azonosítása arra késztetett néhányat, hogy a szindróma másik két aspektusa véletlenszerű vagy szükségtelen (Shirom 1989). Azonban az a tény, hogy a kimerültség a kiégés szükséges kritériuma, nem jelenti azt, hogy elegendő. Ha valaki a kiégést a kontextusból kiragadva nézné, és egyszerűen az egyéni kimerültség-komponensre koncentrálna, teljesen szem elől tévesztené a jelenséget.
Bár a kimerültség a kiégés stresszdimenzióját tükrözi, nem képes megragadni az emberek munkájukhoz fűződő kapcsolatának kritikus aspektusait. A kimerültség nem egyszerűen megtapasztalt dolog, hanem cselekvésekre készteti, hogy érzelmileg és kognitívan elhatárolódjunk a munkától, feltehetően a munka túlterheltségének megbirkózásaként. A humán szolgáltatásokon belül a munka érzelmi szükségletei kimeríthetik a szolgáltató azon képességét, hogy részt vegyen a szolgáltatást igénybe vevők igényeiben, és reagáljon azokra.
Deperszonalizáció/cinizmus: a deperszonalizáció egy kísérlet arra, hogy távolságot szabjon önmagunk és a szolgáltatást igénybe vevők között azáltal, hogy aktívan figyelmen kívül hagyja azokat a tulajdonságokat, amelyek egyedivé és vonzóvá teszik őket. Követeléseik jobban kezelhetők, ha a munka személytelen tárgyainak tekintik őket. A humán szolgáltatásokon kívül az emberek a kognitív távolságtartást alkalmazzák azáltal, hogy közömbösséget vagy cinikus attitűdöt alakítanak ki, amikor kimerültek és csüggedtek. A távolságtartás olyan azonnali reakció a kimerültségre, hogy a kimerültség és a cinizmus (deperszonalizáció) közötti erős kapcsolat következetesen megtalálható a kiégés kutatásában, a szervezeti és foglalkozási környezet széles körében.
Hatástalanság / hatástalanság: Az eredménytelenség (csökkent személyes teljesítmény) és a kiégés másik két aspektusa közötti kapcsolat valamivel összetettebb. Egyes esetekben úgy tűnik, hogy bizonyos mértékig a kimerültség, a cinizmus vagy a kettő kombinációjának a függvénye (Byrne 1994, Lee és Ashforth 1996). A kimerültséghez vagy cinizmushoz hozzájáruló, krónikus, elsöprő igényekkel járó munkahelyi helyzetek valószínűleg rontják a hatékonyságérzetet. Továbbá, a kimerültség vagy a deperszonalizáció akadályozza a hatékonyságot: Nehéz sikerélményt szerezni, ha kimerültnek érzi magát, vagy amikor olyan embereken segítünk, akikkel szemben közömbös. Más munkakörnyezetekben azonban úgy tűnik, hogy az eredménytelenség a másik két kiégési szemponttal párhuzamosan fejlődik, nem pedig egymás után (Leiter 1993). Úgy tűnik, hogy a hatékonyság hiánya egyértelműen a megfelelő erőforrások hiányából fakad, míg a kimerültség és a cinizmus a munka túlterheltségéből és a társadalmi konfliktusokból ered.

6. A kiégés hatása
A kiégésnek kétféle következménye lehet: egyénfüggő és a szervezet általános termelékenységére gyakorolt ​​hatás. Tennant (Tennant, C. (2001). Munkával kapcsolatos stressz és depressziós rendellenességek. Journal of Psychosomatic Research, 51, 697-704.) kifejtette a személyes következményeket, például a stresszből eredő depressziós rendellenességet. A munkavállalói kiégés szervezetre gyakorolt ​​hatása magában foglalja a munkavállaló munkateljesítményének és munkával való elégedettségének csökkenését, a szervezeti elkötelezettség csökkenését, valamint az alkalmazottak távollétének és fluktuációjának növekedését (Cordes C. L. és Dougherty T. W. (1993). A munkahelyi kiégéssel foglalkozó kutatás áttekintése és integrálása. Acad. . Kezelése. Rev. 18, 621-656.).
Kiégés és munkával való elégedettség
Malik et al. (2011), Maslach et al. (2001), Kumar et al. (2007) a munkával való elégedettség és a kiégés kapcsolatát vizsgálták; és úgy találták, hogy a kiégés szorosan összefügg a munkával való elégedetlenséggel. A kiégés három fázisában az érzelmi kimerültség jelentősebb oka a munkával való elégedetlenségnek, mint a cinizmus (Kumar, S., Fisher, J., Robinson E., Hatcher, S. és Bhagat R. N. (2007). Burnout és a munkával való elégedettség az új-zélandi pszichiátereknél: nemzeti tanulmány. Int J Soc Psychiatry, 53, 306-16).
Kiégés és szervezeti elkötelezettség
Meyer és Allen (1991) a szervezeti elkötelezettség három típusát határozta meg: affektív, folyamatos és normatív. Az affektív elkötelezettség az alkalmazottak érzelmi kötődése és azonosulása szervezetükkel. A folyamatos elkötelezettség magában foglalja a szervezet elhagyásának költségeit; míg a normatív elkötelezettség a munkavállalók szervezetben maradás iránti kötelezettségérzete. Számos kutatás számolt be arról, hogy a kiégés csökkentette az alkalmazottak szervezeti elkötelezettségét (Maslach, C., Schaufeli, W.B. és Leiter, M.P. (2001). Job burnout. Annual Review of Psychology, 52, 397-422.; Cordes C. L. és Dougherty T. W. (1993). A munkahelyi kiégéssel kapcsolatos kutatások áttekintése és integrálása. Acad. Manage. Rev. 18, 621-656.). A kiégés három dimenzióján belül az érzelmi kimerültség és a cinizmus erősen összefügg a szervezeti elkötelezettség csökkenésével (Halbesleben, J. R. B. és Buckley, M. R. (2004). Burnout in Organizational Life. Journal of Management, 30, 859-879.; Haque, A., & Aslam, M. S. (2011). A demográfia hatása a munkahelyi kiégésre. Far East Journal of Psychology and Business, 4(2), 57-72.).
Kiégés és forgási szándék
Leiter és Maslach (Leiter, M. P., & Maslach, C. (2009). Ápolói fluktuáció: a burnout közvetítő szerepe. Journal of Nursing Management, 17, 331-339.2009) a kiégés és az elfordulási szándék pozitív kapcsolatáról számoltak be. Számos szerző tesztelte a kiégés és a szándék pozitív kapcsolatát a fluktuációval (Masalch és Jackson, 1985; Jackson és mtsai, 1986; Lieter és Maslach, 2009; Schaufeli és Bakker, 2004; Du Plooy és Roodt, 2010; Leiter et al., 2008). Schaufeli és Bakker (Schaufeli, W. B. és Bakker, A. B. (2004). Munkaköri igények, munkahelyi erőforrások és kapcsolatuk a kiégéssel és elkötelezettséggel: Többmintás vizsgálat. Journal of Organizational Behavior, 25, 293-315.2004) az alkalmazottak fluktuációját vizsgálták. szándék és kiégés többféle beállításban; biztosítók, nyugdíjpénztárak, foglalkozás-egészségügyi és otthoni gondozási intézmény. Megerősítették a kiégés és a forgalmi szándék közötti pozitív kapcsolatot. Goodman és Boss (Goodman, E. és Boss, R. W. (2002). A kiégés és a munkavállalói fluktuáció fázismodellje. Journal of Health and Human Services Administration, 25(1/2), 33-47.) arról számoltak be, hogy az alkalmazottak, akik a szervezetből kilépők magasabb pontszámot értek el a kiégés miatt, mint azok, akik a maradást választották.

0 Tovább

Feedek

HTML