Az elmúlt évtized legjobb részében két név uralta jobban a világ futballját (fociját), mint bármelyik másik; Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Ezek a nagy riválisok számtalan futballrekordot döntöttek meg, őrülten sok gólt szereztek, és egészen a nagyszerűségig lökték egymást annak ellenére, hogy két nagyon különböző futballistaról van szó, akik két nagyon eltérő stílust játszanak két nagyon eltérő szerepben két különböző klubnál. Az egyetlen dolog, ami igazán összeköti a kettőt, az a képességek óceánja, amely elválasztja őket a világ többi játékosától. Nem kérdéses, hogy a duó a futball mindenkori nagyjainak panteonjába tartozik-e többé. Bár a minden idők legjobb labdarúgójának meghatározására irányuló erőfeszítések nemzedéki elfogultságnak vannak kitéve, meg kell jegyezni, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem egyénileg, sem együttesen nem minden idők legjobb futballistája(i) a következő okok miatt;

Cristiano nem a legjobb „Ronaldo” a játékban: a pályán és azon kívül elért páratlan teljesítménye ellenére Cristiano Ronaldót még mindig nem tartják a legjobb Ronaldónak, aki játszott. Ronaldo de Assisi (más néven Ronaldinho) és Ronaldo de Lima (a jelenség) a másik „Ronaldos”, akiknek legendás támadóképességét gyakran Cristiano Ronaldóéhoz hasonlítják. Ronaldo de Lima robbanékonyabb és teljesebb csatár volt, aki valószínűleg a "világ legjobb csatára" lett volna, ha sérülésmentes maradt volna labdarúgó-karrierje során, míg Ronaldinho volt az a szórakoztató, aki csúcsán folyamatosan lenyűgözte a futballvilágot. . Cristiano Ronaldo jobb, mint a többi „Ronaldó” az évek során eltelt választókerület, a fenomenális gólszerzési arány, az általános erőnlét és a hosszabb karrier (a sérülések alacsony aránya miatt), de a puszta ügyesség, a robbanékonyság, a kiváló technikai képességek és a ' wow" tényező, a két "Ronaldo" jobb Cristiano Ronaldónál.

Lionel Messi nem a valaha volt legjobb argentin játékos: jól ismert tény, hogy ahhoz, hogy egy futballista a világ valaha volt legjobbja legyen, hazája valaha volt legjobb futballistájának kell lennie, és sajnos Lionel Messi nem mindkettő. . Lionel Messi nem a legjobb Argentína futballista. Ez a megtiszteltetés Diego Armando Maradonát illeti. Maradona (akit széles körben a valaha volt egyik legjobb futballistaként tartják számon) egy futballlegenda, aki Argentínát világbajnoki győzelemre és S.S.C.-re inspirálta. A Napoli (az olasz labdarúgó-bajnokságban) története első és második bajnoki címét [Scudetti] szerezte meg. Ő a világ legkétségesebb góljának ("Isten keze") és az évszázad FIFA góljának szerzője. Argentínában gyakorlatilag kultusz uralkodik a játékos körül. Diego Maradona (és Pele) az illusztris dél-amerikai nemzet etalonja, amikor egy új sztár érkezik a blokkba. Tehát, míg Messi elkápráztatta az európai porondot, mérföldkőről mérföldkőre haladt át, és rengeteg díjat szedett össze, honfitársai az ország valaha volt második legjobb futballistájaként tartják számon.

Mindkét játékos még soha nem nyerte meg a világbajnokságot: bár a modern UEFA Bajnokok Ligája utolsó fordulói minőségileg vetekednének a FIFA-világbajnoksággal, és a világ minden tájáról érkező tehetségek egyre inkább az elit kevesek kezében összpontosulnak, a világ A kupa továbbra is jelentős szimbolikus értéket őrzött négyévente megrendezésre kerülő versenyként, amely az egyik nemzet legjobbjait állítja szembe egy másik nemzet legjobbjával. Nem titok, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo még soha nem nyerte meg (vagy nem inspirálta országukat, hogy megnyerjék) a FIFA-világbajnokságot. Cristiano Ronaldo Európa Kupát (Eb-t) nyert hazájával, Portugáliával, de még soha nem jutott elődöntőbe vagy döntőbe a vb-n, míg Lionel Messi a 2014-es világbajnokság elődöntőjében és döntőjében is legyőzött. hazája Argentína végül kikapott Németországtól. A világ (és Messi) megdöbbent, amikor a legjobb játékosnak választották, és a torna Aranylabdájával tüntették ki. Lionel Messi háromszoros második helyezett a Copa America-versenyen Argentínával. A legtöbb futballista, mint Zinedine Zidane, Pele, Diego Maradonna, Ronaldinho, Ronaldo de Lima stb., akiket gyakran a világ valaha volt legjobb futballistájaként emlegettek, mind meghatározó szerepet játszottak a végül megnyert világbajnokságon. Ugyanez jelenleg nem mondható el Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról.

Nem ők a futball valaha volt legjobb góllövői: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo hatékony, eredményes és fenomenális góllövők, akik elképesztő meccsenkénti gólaránnyal büszkélkedhetnek, de nem tartoznak a futballtörténelem öt legjobb góllövője közé. Egyikük sem szerzett 700 gólnál többet pályafutása során, így nem lehetnek olyan nagyszerű játékosok társaságában, mint Pele, Romario, Josef Bican, Puskás Ferenc (a FIFA góllövődíja van róla elnevezve), Gerd Muller. Ezeknek a legendás játékosoknak a gólaránya lenyűgözőbb, mint Lionel Messié és Cristiano Ronaldoé, tekintve, hogy labdarúgó-pályafutásukat a 800-as években szerzett gólokkal fejezték be. Tehát ha a gólszerzés az, ami a labdarúgókat naggyá teszi, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, akik jobb játékosokkal büszkélkedhetnek jobb gólokkal, nem lehetnek minden idők legjobb labdarúgói.

Mindkét játékost megvádolták azzal, hogy bűnözők: mindkettőjüknek adófizetési problémái vannak a spanyol hatóságokkal (az ország, ahol élnek és játszanak), ezért bűnözőknek számítanak. Egy hosszadalmas tárgyalás után, amely nagy nyilvánosságot kapott kiemelkedően tehetséges sportolói státusza miatt, Lionel Messit (és édesapját) bűnösnek találták abban, hogy nem fizette be a spanyol kormánynak az adóját, súlyos pénzbírsággal és két év börtönre ítélték. azóta beleegyezett, hogy 21 hónap felfüggesztett börtönbüntetés helyett megemelt pénzbírságot fizet). Tárgyalása, bűnös ítélete, pénzbüntetése és (felfüggesztett) ítélete csorbította a hitelességét erkölcsileg derék sportolóként, aki nem tud rosszat tenni, valamint futballklubja (FC Barcelona) hitelét. Cristiano Ronaldo ellen adóelkerülés miatt is nyomoznak a spanyol hatóságok, lehet, hogy bíróság elé állítják (vagy nem), súlyos pénzbírsággal sújtják, és felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Összességében túl sok büntetőt kapott: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo generációjuk legnagyobb góllövői. Obszcén sok gólt szereznek egy futballszezonban, de az összes lőtt gól közel fele mindkét játékos büntetőből született. A labdarúgásban a tizenegyesek a legegyszerűbb módja a gólszerzésnek, mert csak a kijelölt büntetőt és egy kapust kell legyőzni. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, lévén a saját klubcsapatuk kijelölt büntetői, mindig végrehajtanak minden nekik vagy csapattársaiknak megítélt büntetőrúgást, ezzel növelve gólszámukat. A 2013/2014-es angliai futballszezonban Luis Suarez, a Liverpool FC játékosa (mielőtt az FC Barcelonához igazolt, hogy Lionel Messi csapattársa legyen) megnyerte az angol bajnokság legmagasabb góllövőjének díját, és Cristiano Ronaldóval megosztotta az európai Aranycipő-díjat. 33 meccsen 32 gólt szerzett nyílt játékban, egyetlen büntető nélkül. Ez egy olyan rekord, amelyet Lionel Messi és Cristiano Ronaldo még nem tart.

A futball legértékesebb klubjaiban játszanak: Messi és Ronaldo olyan szuperklubokban játszik Spanyolországban, ahol a felső csapatok kalappal szereznek gólokat. A második évezred új pénzügyi rendje sajnos megszületett a modern szupercsapat lényegében a kiszámíthatóság egy bizonyos formáját megteremtő hazai és kontinensbajnokságban egyaránt. Lionel Messi a spanyol FC Barcelonában, míg Ronaldo szintén a spanyol Real Madrid CF-ben játszik. Az FC Barcelona és a Real Madrid CF rendkívül gazdag és domináns futballklubok, amelyek megengedhetik maguknak, hogy megvásárolják és felhalmozzák a világ legjobb és legdrágább futballtehetségeit, így Messit és Ronaldót mindig világklasszis játékosok veszik körül és segítik a dominálásban. kontinentális klubfutball, ezzel növelve nemzetközi profiljukat. Mindkét klubnak mindig rengeteg világklasszis áll a rendelkezésére, ami a hazai (spanyol La Liga) és a kontinens (UEFA Bajnokok Ligája) labdarúgó-versenyek teljes uralmához vezet.

A modern korban való játék előnyei: Szinte lehetetlen összehasonlítani a különböző korok játékosait egy olyan játékban, amely az évek során sokat változott. Olyan nagyszerű labdarúgók, mint Puskás Ferenc, Alfredo di Stefano olyan korszakban játszottak, amikor a játékot felismerhetetlenül lassabban játszották, mint a modern korban. Ettől még nem kevésbé nagyszerűek Lionel Messinél és Cristiano Ronaldónál. A jelenleg játszott játék megváltozott a játékszabályok, valamint a gyártott és használt focilabdák minőségének változásai miatt. A modern kor játékosai is fittebbek, gyorsabbak és erősebbek, mint valaha, de a játékosok (főleg a védők) technikailag gyengébbek, mint valaha. A Bajnokok Ligája kilencvenes évekbeli kibővítése is előnyt jelent a modern játékos számára: a csoportkör megléte olyan hibahatárt tesz lehetővé, amely az 1995 előtti kiütéses tornán egyszerűen nem létezett. Soha nem volt ilyen egyszerű a támadók számára – Lionel Messi és Cristiano Ronaldo valószínűleg soha nem lőtt 40-60 gólt egy szezonban az 1980-as években, amikor a játékszabályok és a használt futballjátékok nem szolgáltak a támadók (csatárok) számára, és a védők/védők hemzsegtek. világszínvonalú tehetségekkel.

Részei a futball gazdag történelmének: saját nemzeti tapasztalatainkon keresztül szemléljük a játék történetét, vagy legalábbis egészen a modern korig, ahol minden hétvégén megnézhetjük a spanyol bajnokságot, Messit és Ronaldót. Érdemes emlékezni arra, hogy az 1970-es években, sőt az 1980-as években Európa nagy része csak saját válogatottja Európa-kupa- és UEFA-kupa-meccseit nézte. Szóval, itt van egy kis javaslat; Ha legközelebb Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo lélegzetelállító gólt szerez, és valaki a Twitteren azt sugallja, hogy a vita véget ért (a legjobb futballistaról), menjen a YouTube-ra, és töltsön el tíz percet Diego Maradona, Johan Cruyff, Pele, Ferenc góljainak megtekintésével. Puskás, Roberto Baggio, Eusebio, Alfredo di Stefano és így tovább. Rengeteg zseni volt a játékban, és Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is részei ennek a gazdag futballtörténelemnek.

Generációs és pozíciós elfogultság a futballban: A történelem legnagyobb futballistájára való vadászat olyan, mint a Szent Grál. Minden labdarúgó (sportoló) korának terméke. A labdarúgás más sportágakhoz viszonyított fejlődési megtorpanása miatt, valamint azért, mert nagyon sokféle poszt van, és azokon belül is sok szerep van, nehéz érdemleges beszélgetést folytatni arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája. Mivel a játék fő célja a gólszerzés, a legjobb góllövők, mint például Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, mindig a játék legjobb játékosait tartalmazó lista élén lesznek.

Következtetés; Ne áltasd magad azzal, hogy nem lesz még egy olyan játékos, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo, senki sem gondolta, hogy talál még egy olyan játékost, mint Diego Maradona.