Ez a kérdés sok futballrajongót foglalkoztatott, miközben szemtanúi voltak a 25 éves egyiptomi támadó teljesítményének a szezon során. Sir Alex Ferguson egyszer azt mondta, hogy az Inside Forwardok veszélyesebbek, mint a hagyományos csatárok. Úgy tűnik, az egyiptomi megpróbálja bebizonyítani Ferguson kijelentéseinek igazát. Kirobbanó tempójú rohamokat, kivételes erőnléti szintet, rendkívüli lövési pontosságot és élete formáját mutatta be.

Tehát még egyszer: van esélye Mo Salah-nak az Aranylabdának elnyerésére? Még nem egészen!

Az ok meglehetősen egyszerű: a Liverpool csapatként még nem nyert ezüstérmet ebben a szezonban. Szóval ez számít? Dehogynem. Minden hőstett ellenére a csapat az UEFA Bajnokok Ligáján kívül egyetlen nagyobb versenyen sem volt sikeres. A Liverpool 5-2-re megnyerte az elődöntő első mérkőzését az AS Roma ellen. Salah ismét nagy szerepet játszott régi klubja tönkretételében, hiszen 2 góllal és 2 gólpasszal zárta a mérkőzést. Hét gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában az elődöntőig vezető 7 meccsen. A Premier League-szezonban végig a megszokott csatárformát mutatta. De hacsak a Liverpool nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, az álma, hogy elnyerje az Aranylabdát, csak álom marad.

De a dolgok nem mindig az egyiptomiak forgatókönyve szerint alakultak. A Premier League-be először a Chelsea-vel lépett be, amely az FC Baseltől vásárolta meg. De csak 13 meccsen tudott pályára lépni és 2 gólt szerzett, mielőtt kölcsönadták az olasz Fiorentinának. Ezután kölcsönadták az AS Romának, aki megvásárolta a Chelsea-től egy teljes átigazolásért. Jelentős sikereket ért el a klubnál. A Liverpool aztán a 2017–2018-as szezon kezdete előtt vásárolt a Romától. A szakértők közül sokan kétségüknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy Salah képes lesz-e felvenni a Premier League-be. De most mindegyiket elhallgatták, tekintettel teljesítményére és puszta támadóképességére.

Salah segített Egyiptomnak kijutni a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra, ami az 1990-es világbajnokság óta először szerepelt. Egyiptom gólkirálya lett a selejtezőtornán, és mindkét gólt szerezte a Kongó elleni nagyon fontos meccsen. Ebben a szezonban eddig 43-szor volt eredményes a Liverpool színeiben, és egyetlen szezonban csak Ian Rush mögött van a klub minden idők legjobb góllövőlistájában.

Mo Salah-t már a Profi Labdarúgók Szövetségének év játékosaként választották. Reméljük tehát, hogy a Liverpool megőrzi lendületét, és felveszi jelenlegi formáját az AS Roma elleni visszavágón.