Eden Hazard számára az első Chelsea-szezonnak nehéznek kellett lennie, tekintettel a Premier League óriási fizikai igénybevételére és szerény, 5'8-as termetére. Hazard azonban tiszteletreméltó módon bejelentette magát, 13 gólt szerzett a szezonban. A következő szezonban 17 gólt szerzett, plusz a PFA Év Fiatal Játékosa díjat. Az ezt követő szezonban további 19 gólt szerzett, és elnyerte a PFA Év játékosa díjat.Mindkét szezonban egyhangúan megválasztották a Chelsea Év játékosának.

Három szezon a nyugat-londoni ruhában, és Hazard szupersztár volt. Csepelési képességei elbűvölőek voltak, a védők könnyű kiűzésére való képességét pedig élvezet volt nézni. Tetszés szerint tudott gólt szerezni, a tempója elképesztő volt, a beállított labdái pedig zseniálisak voltak.

Valójában olyan terminológiák hangzottak el, mint „a következő Messi” és „a jövőbeli aranylabda”, amikor Hazardra hivatkoztak. És bár Hazard gyakran ütközött a futballpályán, néhány agresszív védekezésnek köszönhetően, formája nemsokára hirtelen hasonló fordulatot vett.

A 2015–2016-os szezont a Premier League címvédőjében játszó Hazard gyakran elvesztette a labdát, és úgy tűnt, a szíve nincs benne. Megpróbálta felkapcsolni, de nem lett belőle semmi. Mindössze hat góljával szimbiotikus kapcsolat volt a Chelsea saját hanyatlásával a szezon során, mivel az alacsony 10. helyet kibírta. A belga szerencsétlenségére ő viselte a média, a korábbi játékosok és szakértők kritikáját.