A 2017-es Georgia Bulldog futballszezon évek óta a program egyik legjobb szezonja volt. Nick Chubb, Sony Michel, Lorenzo Carter és Davim Bellamy, valamint a Butkus-díjas Roquan Smith által vezetett Dawgok sok ölelést éltek át, például elfoglalták a South Bend uralmát, lerobbantották a Gatort Floridából, elhódították a SEC-bajnokságot, és végül megszerezték. hogy Pasadenában érezze a rózsák illatát. Végül a csúcsokkal teli szezon a legalacsonyabb mínuszokkal végződött – néztük, ahogy DeVonta Smith 41 yardos passzban húzott Tua Tagovailoától, hogy legyőzze Georgiát a nemzeti bajnokságban. Bár a 2017-es szezon borzalmasan végződött, Athénban nagyok a remények, és sok oka van a Dawg rajongóinak, hogy bizakodóak legyenek a 2018-as szezont illetően. Íme, hat ok, amiért a Georgia Bulldogs visszapattan, és befejezi munkáját 1980 óta az első nemzeti bajnokságon.

1. Toborzó osztály
Kirby Smart egy küldetést teljesített a 2018-as osztály toborzási nyomvonalán. Az ő hét, ötcsillagos osztálya volt a legtöbb az országban, és segített Georgiának megszerezni az ország legjobb osztályát. Tizenegy olyan játékos szerepelt benne, akik a középiskolából az első három helyen szerepeltek a megbecsült pozíciójukban, és ebből négy olyan játékos szerepelt, akik az első helyen szerepeltek. A 2018-as év klasszisa az ország első számú gárdájából, Jamaree Salyerből, az első számú külső linebackerből, Adam Andersonból és az első számú kettős fenyegetettségű hátvédből állt, akinek sokak szerint a legjobb játékosnak kellett volna lennie Justin Fieldsben. Zamir White, a nemzet legjobb irányítója szintén szerződtetett, de kihagyja a 2018-as szezont, miután az előszezoni edzéseken megszakította az ACL-jét. Más nagy neveknek, mint például a második számú defensive back, Tyson Campbell, és a második számú külső beállós, Brenton Cox is érdemes korán és gyakran játszani. A Georgia történetének csúcskategóriája nem csak a 2018-as végzős osztály által hagyott lyukak betömésére képes, hanem még sok minden másra is.

2. Támadóvonal
A támadósor erős része volt Georgia 2017-es futamának, így nehéz elképzelni, hogy jobb lesz. Jobb lesz és jobb is. a Dawgs első körös veresége Isaiah Wynn a Patriotsnak, de a másodéves Andrew Thomas készen áll arra, hogy átcsússzon a bal oldali tackle pozícióba. Igazi újoncként mind a tizenöt meccsét a Dawgs jobb tackle-ben kezdte, és helyt tudott állni. Minden más pozíciót meg lehet szerezni, bár úgy tűnik, minden pozícióban van néhány határozott élmezőny. Ben Cleveland lesz a kezdő jobb gárda, hacsak nem történik valami váratlan. Tavaly az alapszakasz Auburn meccsén megszerezte ezt a helyet, és soha nem nézett vissza. 6'7 340 fontnál nehéz nagyobb lenni Big Bennél, igaz? Rossz. 6'8 350-nél Isaiah Wilson abszolút emberhegy, és úgy tűnik, ő az éllovas a megfelelő tackle helyért. Wilson a 2017-es osztály 5. számú támadója lett, de tavaly a Georgia hőségével küzdött. Kiigazodott, és keresi, hogy ismertté tegye a nevét. Jelenleg a középpontban Lamont Gaillard áll. Gaillard nagyon masszív blokkoló, és folyamatosan probléma nélkül juttatja a labdát a hátvédhez. Ha a centered nem nagyon hívják a nevét, akkor valamit jól csinál, és ez Lamont Gaillard esetében is így van. Talán a legszélesebb körben nyitott pont a vonalon a baloldali őr. Kendall Baker veszítenivalója azonban. Baker 6'5 310 font idősebb. Tapasztalata hasznos lesz egy fiatal, de tehetséges és erős támadósor számára. Ha az egyik kezdőötös nem teljesít, vagy elesik, rengeteg fiatal srác, például a korábbi ötsztár Cade Mays és Trey Hill készen áll a játékra. Az átlagos induló várható súlya 325 font, tehát sok hús van az athéni háti istállónak, ami mögött megfuthat.

3. "Egyszerű ütemezés"
Azért mondom, hogy "könnyű", mert a SEC-ben semmi sem könnyű, de Georgia menetrendje nagyon kedvező. Az első héten Austin Peay-vel játszanak, mielőtt Dél-Karolinába mennének a második héten. A Gamecocks csapatot felerősítik arra, hogy otthon a legjobb három csapattal játsszon, de Georgia tehetségfeleslege bőven elegendőnek bizonyul a Gamecocks gondozásához. A harmadik héten egy újabb cupcake Közép-Tennessee-vel, mielőtt Missouriba utazna, hogy megmérkőzzön a Tigersszel. Mizzou talán az ország legjobb hátvédje Drew Locke-ban, de mivel nincs körülötte csapat a labda mindkét oldalán, Georgia különösen a lövészárokban és könnyen beszáll. Ez egy nagyszerű teszt lesz a fiatal középiskolások számára, és nagyszerű tanulási élmény lehet. Az ötödik héten Tennessee érkezik a városba. A Tennessee problémái mélyebben gyökereznek, mint az edzői stábjuk, ezért számíts egy újabb nagy Georgia győzelemre. Vandy Vandy a hatodik héten. A hetedik héten a dolgok kezdenek kicsit bonyolultabb lenni. A Dawg-ok a Death Valley-be utaznak, hogy szembenézzenek az LSU tigriseivel. A Death Valley mindig nehéz hely a játékhoz, de Georgia 2017-ben megmutatta, hogy bárhol játszhat, és a Dawgnationnek erősnek kell lennie, mivel ez lesz a 2018-as hotspot játék. Ezt a Dawgs nyeri meg. Szóval Georgia a nyolcadik hetében 7-0-ra megy, mielőtt Jacksonville-be megy. Florida jobb lesz, mint 2017-ben volt, de helyzetük nagyon hasonlít Tennessee-hez, és ismét a Dawgs-ba esnek. A Kentucky egyszerűen nem tud felmérni Georgiával a pályán. Az Auburn az egyetlen csapat Georgia menetrendjében, amely a tehetségek szempontjából képes megmérkőzni velük. A nagyobb mélység és az Athénban megszerzett hazai pályaelőny miatt a Dawgs előnyben részesül. Az alapszakasz utolsó két hete az UMass és a Georgia Tech, így két könnyű győzelem szükséges az alapszakasz lezárásához. Ha a Dawg-ok egészségesek maradnak, nehéz azt látni, hogy elveszítenek egy meccset, és gyakorlatilag lehetetlen azt látni, hogy kettőt veszítenek.

4. Összességében tehetségesebb
Georgia nagy tehetségeket és értékes vezetőket veszített el az érettségiig és a draftig, azonban az elmúlt néhány év erős toborzása készen áll az újratöltésre. Rengeteg belső linebacker van készen arra, hogy pótolja Roquan Smitht. Deandre Walker és Jonathon Ledbetter, valamint az újonc Brenton Cox készen állnak arra, hogy átvegyék és esetleg javítsák a Lorenzo Carter és Davim Bellamy által hagyott lyukakat. A másodlagos Dominick Sanders, Malkom Parrish és Aaron Davis helyére olyan fiatalabb, de tehetségesebb játékosok lépnek, mint Richard Lecounte, Tyson Campbell, Tyree Mcgee és Deangelo Gibbs. A jövőbeli első körös Deandre Baker sarokban marad. Támadásban az igazi másodéves Jake Frommnak egy éve lesz az öv alatt, és több fegyvere lesz, ahogy Demetrius Robinson csatlakozik a már megrakott fogadó alakulathoz, amelyben Terry Godwin és Mecole Hardman szerepel. A történelem legjobb futópárosa most az NFL-ben szerepel, de a futójátékban nem lesz bukás. Deandre Swift már megmutatta, mire képes, Elijah Holyfield pedig arra vár, hogy megmutassa, mire képes. A fent említett támadósor hatalmas lyukakat ad ezeknek a hátsóknak. Valószínűleg ez lehet a legtehetségesebb csapat papíron Georgia valaha is.

5. X-Faktorok
Minden csapatnak megvannak a titkos fegyverei, beleértve Georgiát is. A Dawgsnak három olyan játékosa van, akik szoros mérkőzéseken előnyhöz juttathatják őket. James Cook egy gyors és robbanékony irányító. Az 5'11 190 font visszaadása négycsillagosként jött be a 2018-as osztályban, és óriási lökést ad Georgia támadójátékának a söpréseivel és a labda elkapásával a hátsó pályán. Nagy fenyegetést jelent majd a játékban, aki segíthet a támadásban a szoros, küzdelmes meccseken. Georgia 2017-es sikerének nagy részét is visszaadja Rodrigo Blankenshipben. Hot-Rod gyakorlatilag automatikusan lőtt mezőnygólokat tavaly, és huszonhárom próbálkozásából húszat hozott egy ötvenöt yardot a Rose Bowlban, ami láthatóan elindította Georgia visszatérését. A Dawgs profitál majd Blankenship mezőnygóljaiból, valamint a mély kickoffjaiból. A Georgia a kettős fenyegetettségű hátvédet, Justin Fieldst is behozta. Justin Fields nem a mindennapi kettős fenyegetés hátvédje. 6'3 230 fonttal 4,5 yard alatt fut. Ami Fieldst választja el a többi kettős fenyegetéstől, az a karja. Elit 11 MVP-t nyert, amikor egyetlen interceptiont sem dobott, és csapata drive-jainak hetven százalékában szerzett touchdownt olyan eseményben, amelyet nem tudott megbirkózni. Speciális karja és speciális lábai szikrát teremtenek a Georgia offense számára, amikor szükség lesz rá.

6. Motiváció
A 2017-es szezon a "Revenge Tour" becenevet kapta, mivel a Dawgs minden olyan ellenfelet uralt, aki az előző évben legyőzte őket. Georgia most minden csapatnál megkapta a "megtérülését". Az egyetlen csapat, amelyen nem álltak bosszút, az az Alabama Crimson Tide. Nagyon valószínű, hogy Atlantában megmérkőznek a SEC bajnokságért és bejutnak a College Football rájátszásába, és Kirby Smart csapata bőven meg fog erősödni Dawgnation mellett, akinek ismét meg kell töltenie a Mercedes Benz Stadiont. Olyan lesz, mint egy hazai meccs a Dawgs számára, és nagyon nehéz lesz legyőzni őket. Nehéz megmondani, kik lennének Georgia rájátszásbeli ellenfelei, de nem lesznek olyan kemények, mint az Alabama, és mindkét meccsen előnyben kell részesíteni a Dawgs győzelmét. Tegyük hozzá, hogy a motivációval együtt nem kell ismét lemaradniuk a dicsőségtől, és nagyon nehéz lesz legyőzni őket.

A 2017-es Georgia Football idény az évek egyik legjobbja volt, azonban a Dawgs arra készül, hogy 2018-at a Dawg évévé tegye, és ezt a szezont még jobbá tegye.