A mérkőzés 4 góllal, 8 sárga lappal, piros lappal és sok vitával ért véget. Elég robbanékony egy tét nélküli El Clasico számára.

Az El Clasico mindig is az egyik legjobban várt futballmérkőzés volt, amelyen az FC Barcelona és a Real Madrid, a bolygó két legnagyobb futballklubja játszik. Az összecsapás nemcsak a klubok ellentétes futballstílusaira korlátozódik, hanem Spanyolország és Katalónia összecsapásának is tekintik. A mérkőzésnek ekkora jelentőséget tulajdonítva mindig is megfelelt a futballrajongók elvárásainak. Az érzelmek felpörögnek a pályán, ahogy fellángolnak az indulatok, és viták és verekedések alakulnak ki. A vasárnapi El Clasicót már a kezdete előtt nyirkos eseménynek minősítették, mivel a Barcelona már megnyerte a bajnokságot, míg a Real Madrid óvatosan készült a Bajnokok Ligája döntőjére. A legtöbb szurkoló csak azért várta a focimeccset, mert Iniestának ez volt az utolsó Clasicoja. Mások is emlékeztettek arra a tényre, hogy a Barcelona veretlen maradt a bajnoki és kupaszezon eddigi során, és egy vereség azt jelentené, hogy a teljes szezont nem sikerül veretlenül futnia.

De az a nyirkos El Clasico beszéd porrá változott, amikor a Barcelona korán megszerezte a vezetést Luis Suarez révén, aki tökéletesen összekapcsolódott egy Sergio Roberto kereszttel. A Real Madrid hamarosan egyenlített, amikor Cristiano Ronaldo csatlakozott Benzema fejes passzához, amelyet Toni Kroos állított be. Mindkét csapat továbbra is veszélyeztette egymás kapuit, miközben bal- és jobboldali helyzetek alakultak ki. Ronaldo egy sérülést is szerzett, ami miatt a félidő hátralévő részében kapálózott. A 40. perc végére a Real Madrid két védője kapott sárga lapot, a barcelonai Messi és Saurez is. De az igazi vita akkor kezdődött, amikor a játékvezető nem vette észre Gareth Bale szörnyű kihívását Samuel Umtitivel szemben, ami miatt egyenesen piros lapot kellett volna kapnia.

A dolgok hamarosan felforrósodtak, ahogy közeledett a félidő. A Real Madrid balszélső támadása során Marcelo és Sergio Roberto összecsapott. Utóbbi hűvösen veszített, és Marcelo arcába vágta az öklét. A játékvezető jól látta ezt az összecsapást, és a félidő szünetében egyenes pirosat mutatott Robertónak. Ez azt jelentette, hogy a Barcelonának az egész második félidőt le kellett játszania, egy emberhátrányban.

Míg a Barcelona 10 főre csökkent, a Real Madridnak Ronaldót kellett lecserélnie az első félidőben bekövetkezett sérülése miatt, amely bedagadt a bokája. A félidőt a Real Madrid uralta, de nem sok helyzetet tudott kialakítani. A Barcelona ismét megszerezte a vezetést, Messi Suárez passzából betalált. A Real Madrid játékosai heves tiltakozást kaptak, amikor Saurez szabálytalanságot követett el Varane-nel az élen a kapuig, de megúszta. A Real Madrid küzdött az egyenlítésért a 10 fős Barcelona ellen, Gareth Bale pedig a 72. percben kiegyenlítette az egyenlítést.

A Barcelona továbbra is támadott, mert Lionel Messi szuper erőfeszítését Navas gyönyörűen védte. Messi ismét közel került a gólhoz, amikor egy csavart lövése csak a kapufa mellett érkezett. A Real Madrid is kezdte kihasználni a 10 fős Barcelonát. Marcelót buktatták a Barcelona tizenhatosán belül, de a játékvezető ismét ellentmondásos jelzést adott, mivel a Real Madridot megtagadták a tiszta tizenegyestől. A Barcelona egyértelmű mentőövet adott, továbbra is ellenállt a Real Madrid minden előrelépésének, és ragaszkodott kedves életéhez. Nelson Semedo irányította Coutinhót, hogy átvegye Roberto pozícióját a védelemben, lenyűgözött gyorsasága és állóképessége. Végül Semedo fejessel tisztázta a labdát, amikor a játékvezető lefújta az utolsó sípot.

Andres Iniesta utolsó El Clasico-ja korán felrobbant, és beváltotta a számlát. Taps volt körös-körül, és a Maestro megtette az utolsó meghajlását.

A sok vita és rossz játékvezetői döntés ellenére mindenki elégedett volt az eredménnyel. A Barcelona menedzsere, Ernesto Valverde később felkiáltott, hogy fájt volna, ha a nyeretlenségi sorozatot megszakítja a Real Madrid, így a döntetlen igazságos és elfogadható eredmény. Ahogy mondani szokás, a döntetlen is veretlenséget jelent. Mindenki, aki látta a vasárnapi El Clasico-t, egyetért abban, hogy a játékosok úgy léptek pályára, mintha minden forogna kockán, ellentétben azzal, hogy semmi sem az.