Felhozható az érv, hogy az Egyesült Államok a valaha látott legjobb férfi sportolókat hozta létre. Michael Jordantől Michael Phelpsen és Tiger Woodson át Muhammad Aliig az Egyesült Államokban szinte minden sportágban élsportolók születtek, amelyeket valaha is játszottak. Úgy tűnik, csak egy sportág van, amelyet az amerikaiak soha nem tudtak uralni: a világ legnagyobb sportja, a foci. A férfi kategóriában az Egyesült Államok aranyérmet vagy világbajnoki versenyt nyert minden jelentősebb sportágban, többek között kosárlabdában, jégkorongban, baseballban, teniszben, golfban, úszásban, ökölvívásban, gimnasztikában, és szinte minden kiadásban uralták az olimpiai érmek számát. az olimpiáról. Mindezek mellett a világ legnagyobb és legfontosabb sportligái az Egyesült Államokban találhatók, köztük az NBA, az NFL, az MLB, az NHL és a PGA Tour.

Furcsának tűnhet, hogy egy ilyen sportkultúrával rendelkező ország soha nem járt sikerrel a világ legnépszerűbb sportjában. Az amerikai lakosság nagy része azzal érvel, hogy a futball unalmas sport, mivel a meccseken szerzett gólok száma más nagy sportágakhoz képest alacsony. Az igazság az, hogy az 1994-es világbajnokság óta, amelyet először amerikai földön rendeztek, és a Major League Soccer 1993-as megalakulása óta a futball hatalmas növekedést mutat. Úgy tűnt, hogy az Egyesült Államok labdarúgó-szövetsége jó úton halad, hogy a labdarúgást nagy sportággá tegye. Országszerte egyre több gyerek kezdett el űzni a sportot, és mára kezd az amerikai kultúra részévé válni, a csapatok nagy összegeket fektettek be stadionjaik építésébe és játékosok fejlesztésébe, valamint a jövőbeli tehetségek fejlesztésébe is. csapatok ifjúsági akadémiája.

Szóval mi a probléma? A probléma az, hogy a foci nem akármilyen sportoló sportja. Amikor arról beszélnek, hogy egy játékos mennyire jó az amerikai kultúrában, a szakértők szívesen beszélnek arról, milyen magas a játékos, milyen magas, milyen erős és milyen gyors. Ezek mind olyan kategóriák, amelyek biztosan megjósolhatják, hogy egy személy milyen jó sportoló lehet bármilyen jelentős kontaktsportban, például kosárlabdában vagy futballban, és az amerikai futball úgynevezett szakértői megpróbálták ezeket a kategóriákat felhasználni a jövőbeli kilátások azonosítására, ami a legnagyobb hiba, amit elkövethetnek. készítsenek. A minden évben megrendezett MLS-kombinációban a potenciális MLS-játékosokat egy sor teszten vetik alá, amelyek állítólag bemutatják képességeiket. Van egy Sebességteszt, amely egy 30 méteres száguldásból, egy Agility tesztből áll, ahol az 5-10-5-ös keveredés során mérik az idejüket, majd egy Power tesztet, amely magában foglalja a függőleges ugrás mérését. Amit az embereknek meg kell érteniük, az az, hogy ezek a tesztek úgy is felbukkanhatnak, hogy egyáltalán nem jelentenek semmit. A futball önálló művészet, és nem redukálható ebbe a négy kategóriába. Sokkal több van a futballban, mint amit ez a négy számteszt megmutat. A generáció egyik legjobb játékosa, Andrea Pirlo valószínűleg mindhárom kategóriában a tabella végén lenne. Pirlo 5 láb 9 hüvelyk magas és 150 fontot nyom, soha nem volt gyors, soha nem ugrott magasra, és nem volt a legfürgébb játékos, de művész volt a labdával, és a legmagasabb szintű tehetséggel rendelkezett. Ugyanez mondható el Lionel Messiről, aki vitathatatlanul a valaha volt legjobb futballista.

Bár Messi valóban nagyon gyors és mozgékony, 5 láb 7 hüvelykesre mérik, és egy növekedési hormon kezelésnek köszönhetően került oda, amelyet az FC Barcelona biztosított neki, hogy növekedni tudjon. Amikor Messi tizenöt éves volt, alig 5 láb 4 hüvelyk alatti volt, és 136 fontot nyomott. Szomorú, de igaz, hogy ha Leo Messi az Egyesült Államokban született volna és fejlődött volna, valószínűleg soha nem jutott volna el semmire, mert Amerikában egyetlen csapat sem adott volna neki esélyt. A felderítőknek és az edzőknek az ifjúsági rendszerekben szerte az országban jobban kell összpontosítaniuk a nyers tehetségek vonzására, hogy kifejlesszék őket, ne pedig magas, erős és gyors sportolókat akadémiájukba, ha meg akarják változtatni a narratívát, és vezetővé akarnak válni az egyetlen sportágban, ahol nem. képes volt meghódítani.