Annak ellenére, hogy Shakespeare azt mondta: "A toll erős a karddal", maga a toll nem elég ahhoz, hogy hatékony író legyen. Valójában, bár mindannyian szeretnénk úgy gondolni magunkra, mint a következő Shakespeare-re, a motiváció önmagában nem a kulcsa a hatékony esszéírásnak. Látja, az angol esszék konferenciájának több formulája van, mint gondolná – és sok szempontból olyan egyszerű lehet, mint az öt kiszámítása.
Bemutatkozás
A bevezetés alapvető célja az Ön helyzetének bemutatása (ezt „tézisnek” vagy „érvnek” is nevezik ebben a kérdésben), de a hatékony kezdő bekezdések ennél többet jelentenek. Mielőtt elérhetné például ezt a téziskijelentést, az esszének a „horog”-val kell kezdődnie, amely leköti az olvasó figyelmét, és el akarja olvasni.
Csak ezután, az olvasó „lehajtott figyelmével” kell a dolgozathoz menni. A tézisnek egyértelmű, egy mondatos magyarázatot kell adnia helyzetéről, amely nem hagy kétséget az olvasóban afelől, hogy az esszé elejétől fogva Ön melyik szempontból van.
A szakdolgozat után egy miniprofilt kell készítenie, amely bemutatja azokat a példákat, amelyekkel a többi esszében alátámasztja saját szakdolgozatát. Az olvasó nemcsak azt tudja, hogy mire számítson a bekezdésekben, de világosan megérti, miről is szól az esszé.
A Törzs bekezdései
Az esszé középső cikke gyűjtőnéven törzsrészletek, és ahogy fentebb említettük, a törzsbekezdés fő célja az, hogy részletesen leírja a dolgozat alátámasztására szolgáló példákat.
Az első törzsbekezdésben a legerősebb érvelést vagy a legfontosabb példát kell használnia, hacsak nincs szükség más explicit kiindulási pontra (mint a kronológiai magyarázat esetében). E bekezdés első mondata legyen a bekezdés tárgysora, amely közvetlenül kapcsolódik az első bekezdés miniprofiljában felsorolt ​​példákhoz.
Nem elég egy mondattörzs-bekezdés, amely a „George Washington” vagy a „LeBron James” példáját írja le. Nem, ezt követően egy hatékony esszé elmagyarázza az olvasónak, hogy kövesse a témát, részletesen, mi a példa, és ami a legfontosabb, miért releváns ez a példa
Néhány szó az átmenetről
Talán észrevette, hogy a fenti bekezdés nagyon szorosan illeszkedik az adott keretrendszerhez, de egy kivétel ez alól: az első néhány szó. Ezek a szavak egy átmeneti szófordulat példái – a másikban benne van a „további”, „mellett”, de „ellenkezőleg” és „másik oldalon” is –, és a jó írásra jellemző.
A következtetés
Bár az eredményekről szóló cikk az esszé végén található, nem szabad későbbi megfontolásnak tekinteni. Mivel az utolsó bekezdés mutatja az utolsó esélyt, hogy előadja az ügyét, és ily módon nagyon kemény formátumot kell követnie.
A következtetések egyik módja ellentmondásos, mint második bevezető, mert valójában sok lehetőségről van szó. Bár nem kell túl hosszúnak lennie - négy jól előkészített mondat elég kell, hogy legyen -, lehet készíteni vagy törni, és lehet esszé is.
Hatékony megállapítások ("vége", "vége" stb.) következtetéssel és utalással a kezdeti bekezdésben használt "horogra". Ezt követően haladéktalanul vissza kell fizetnie a diplomamunkát.
Ez legyen a negyedik vagy ötödik alkalom, amikor megismétli a szakdolgozatát, miközben a törzsbekezdésekben különböző típusú szavakat kell használnia, de a bevezetőben használt eredeti nyelv egy részét (de nem az összeset) használja. Legyen elfogadható elképzelése.