Számos egyéb oka is van annak, hogy az emberi erőforrás menedzsment minden szervezet számára elengedhetetlen. Az alábbiakban felsoroljuk az 5 legfontosabb okot:

1. A helyes stratégiák megfogalmazása
A tökéletesen átgondolt és aprólékosan megvalósított üzleti terv biztosítja a szervezet sikerét, a stratégiaalkotó szerepét pedig a HR menedzser látja el. A HR-esek magas szintű tudással rendelkeznek, és elvárják tőlük, hogy ezt a tudást használják fel a szervezeti célok optimális munkaerő-felhasználással történő elérésére. Olyan eredményorientált stratégiákat kell megfogalmazniuk, amelyek elősegítik a kívánt célok elérését. Részt vesznek a különböző döntéshozatali folyamatokban, beleértve a toborzást, a képzést és a fejlesztést, az outsourcing-ot, valamint az együttműködési stratégiák kialakítását a vállalkozás igényei szerint.

2. A biztonság és kockázat kezelése
Miért sérülnek meg az alkalmazottak munka közben? Ez az ő hibájuk vagy a cég hibája? Nos, minden feladat magában hordoz bizonyos kockázatokat, de a HR vezető kötelessége a biztonságos munkakörnyezet megteremtése, amely garantálja a szervezet biztonságát. Ha bonyolult munkakörnyezet van, higiéniai és biztonsági hiányossággal, akkor az alkalmazottak nem érzik magukat biztonságban, hogy ezen a helyen dolgozzanak. A HR-menedzser feladata tehát a vállalat munkakörülményeinek irányítása és a dolgozók motiváltsága. A munkavállalókat a veszélyes gépek vagy berendezések megfelelő kezelésére is ki kell képezni, amit a HR vezetők végeznek.

3. Alkalmazottak képzése és fejlesztése
Teljesen nyilvánvaló, hogy a megfelelő munkaadó-alkalmazott kapcsolat elengedhetetlen a szervezet sikeréhez. A HR-menedzserek feladata a dolgozók képzése, ezzel kellően magabiztossá téve őket feladataik ellátásához. A dolgozók és készségeik fejlesztése, hogy alkalmassá tegyék a szervezet szükségleteinek kielégítésére és a vállalat eszközévé váljanak. Az An foglalkozik az alkalmazottak kérdéseivel, és tanácsadóként működik. Ez elősegíti a munkáltató-munkavállaló viszonyt.

4. Munkavállalói elégedettség
Minden szervezet akkor sikeres, ha az alkalmazottak az optimális termelési szintjükön dolgoznak. Általános vezetési ideológia, hogy „a boldog munkavállalók termelékenyebbek”. Nos, a HR vezetők feladata, hogy kielégítsék, motiválják és ösztönözzék a dolgozókat. Szilárd munkavállalói-munkaadói köteléket építenek ki, amely elégedetten tartja az alkalmazottakat.

5. Munkaerő-felvételi folyamatok
A HR-menedzser legfontosabb feladata, hogy minden pozícióra a legjobb jelölteket alkalmazza. Ez az első kutatás és elemzés a megüresedett állások számáról egy szervezetben, valamint az egyes pozíciók betöltéséhez szükséges készségekről. Ezután interjút készítenek a jelöltekkel, és döntéseket hoznak a megfelelő jelöltekről. Ezek a megfelelő jelöltek a későbbiekben létfontosságú szerepet játszanak a szervezet sikerének alakításában.

Így a HR menedzsment minden szervezet magja. Ezért tekintik kulcsembernek bármely szervezetben, és cserébe jövedelmező fizetést kapnak. Ezért a HR menedzsment keresett szakmá vált.